Sætningsfuldendelse - Axept
23462
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23462,ajax_updown,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Micki Sonne Kaa Sunesen og Kirsten Koch Jensen:

Sætningsfuldendelse – et redskab til struktureret samtale og pædagogisk analyse

Special-pædagogisk forlag, 1. udgave 2013

Kr. 298 ekskl. moms

 

Sætningsfuldendelse er et let tilgængeligt og let anvendeligt udredningsmateriale, der kan strukturere en dialog på områder, som børn og unge kan have svært ved at tale om eller beskrive. Materialet kan på den måde være en del af en udredning, hvor den voksne er nysgerrig på barnets oplevelse af og sprog om egen situation.

 

Det er oplagt at bruge materialet som

– forberedelese til skole-hjem samtaler
– oplæg til elevsamtaler
– i forbindelse med teamarbejde og reflektion over egen praksis
– som inklusionsredskab
– til at tilrettelægge og differentiere undervisningen, så den udfordrer tilpas og tilgodeser den enkelte elevs behov bedst muligt.

 

Den voksne får indblik i det enkelte barns potentialer og udfordringer på væsentlige punkter: opmærksomhed, hukommelse og eksekutive funktioner på en struktureret og dialogisk måde.

 

Materialet danner grundlag for tilrettelæggelse af motiverende læreprocesser og hensigtsmæssig inklusion. Den omfattende samling af skemaer og registreringsark på cd’en er både til børn og unge/voksne.

 

Bog og cd henvender sig til alle, der arbejder professionelt med mennesker i pædagogiske sammenhænge. Det er især hensigten at få øget indsigt i aktørens egen oplevelse af sin situation for at kunne afstikke didaktiske handlemuligheder.
<ax-anchor id=’31’>

 

Skolestart skrev blandt andet:

”En overkommelig bog med et let tilgængeligt og let anvendeligt udredningsmateriale. Bogen beskriver/definerer klart og godt opmærksomhed, hukommelse og de eksekutive funktioner.
Bogen har et fint kapitel om hvordan man træner opmærksomheden og dermed også hukommelsen. Det indeholder mange gode øvelser samt forslag til opgørelse af resultaterne.”

Ingelise Haag Skolestart marts 2013

 

Læsepædagogen skrev blandt andet:

”Sætningsfuldendelse henvender sig til alle, der arbejder med pædagogik og undervisning, og det virker meget relevant lige nu, hvor inklusion er det store nøgleord. Metoden kan umiddelbart bruges af alle lærere, der søger en større indsigt i deres elevers udfordringer, men den virker især anvendelig i forhold til elever inden for specialområdet, da det ofte kan være vanskeligt at præcisere, hvor deres udfordringer ligger. Det er ydermere en fordel, at eleven på en struktureret måde selv får sat ord på sin oplevelse af egen læring og egne vanskeligheder.”

Birgit Lundemann Street, Læsepædagogen nr 6-2013